Άγγελοι Κήρυγμα στη Γη – Angels Flying in the Midst of Heaven

Αγγλικά

Του John Thiel

Τα μηνύματα των τριών αγγέλων είναι προειδοποιήσεις του Θεού στους ανθρώπους του τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αυτές οι προειδοποιήσεις δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη χωρίς αρχικά την κατανόηση της μεγάλης κεντρικής αλήθειας από την οποία όλες οι άλλες συγκεντρωμένες Βιβλικές αλήθειες, αυτή είναι η εξιλέωση του Ιησού Χριστού. Καθώς ερευνάμε τα τρία μηνύματα του αγγέλου της Αποκάλυψης 14 και το μήνυμα του τετάρτου Αγγελου της Αποκάλυψης 18, αυτή η υπέροχη και ακατανόητη θυσία που έκανε ο Χριστός για εμάς, θα αναπτυχθεί μέσα στο μυαλό μας, ότι αρχίζουμε να κατανοούμε τα βαθιά είδη του Θεού σε μια έξυπνη, πραγματική και ζουν την πραγματικότητα. Ο Θεός επέλεξε να επικοινωνήσει με τα βαθιά ειδη για τον εαυτό του στην ανθρώπινη φυλή. Οι Γραφές αποκαλύπτουν ότι οι άγγελοι είναι φυσικές κινήσεις των ανθρώπων που πραγματοποιούν και λάμβάνουν υπόψη τα μηνύματα που έχουν δοθεί για το χρπονο τους.

Αποκάλυψη 14:6 Είδα επίσης ένα άλλον άγγελο να πετάει μέσα στον Είχε ουράνιο άγγελμα για να διαλαλήσει στους κάτοικους της γής και μάλιστα σε κάθε έθνος και φυλή και γλώσσα και λαό.

Εδώ είναι ένας άγγελος που κηρύσσει το αιώνιο ευαγγέλιο στους κατοίκους της γης και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά στο στίχο 8 και 9.

Αποκάλυψη 14:8 Τότε ένας άλλος άγγελος, δεύτερος, ακολούθησε και είπε «Επεσε, έπεσε η Βαβυλών η μεγάλη πόλη». Ένας δεύτερος άγγελος φανερώνει κάτι στους κατοίκους της γης.  9 Και ένας άλλος άγγελος, τρίτος, ακολούθησε σ’αυτούς λέγοντας μεγαλοφώνως « όποιος προσκυνεί το θηρίο και το ειδωλό του» . Ο δεύτερος άγγελος ακολουθείται από έναν τρίτο άγγελο.

Αποκάλυψη 18:1 Μετά  απο όλα αυτά είδα άλλον άγγελο να κατεβαίνει απο τον ουρανό. Είχε εξουσία μεγάλη, και η γή φωτίστηκε απο την λάμψη το. Και φώναξε με ισχυρή φωνή, «η Βαβυλώνα η μεγάλη έπεσε, έπεσε».

Εδώ έχουμε επανειλημμένες δηλώσεις των αγγέλων που κάνουν κήρυγμα στους κατοίκους της γης. Έχεις δει ποτέ έναν άγγελο να πετάει στον ουρανό και να ακούγεται το κηρυγμά του σε όλους στη γή;

Είναι ο σκοπός μας να διευκρινίσει πώς είναι ότι οι άγγελοι κηρύττουν ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα.

Ιωάννου 17:3 Αυτή δε  είναι η η αιώνια ζωή, να γνωρίζουν (να πιστεύου, ν’αγαπούν, να λατρεύουν) εσένα, το μόνο αληθινό Θεό, και του Ιησου Χριστό, τον οποίο απέστειλες.

Δείτε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσουμε τον Θεό; Δηλώνει εδώ τα λόγια του Ιησού: Αυτή είναι η αιώνια ζωή – να γνωρίσει τον Θεό.  Αν θέλουμε να έχουμε αιώνια ζωή πρέπει να γνωρίζουμε τον Θεό. Για να μπορέσουμε να Τον γνωρίζουμε υπάρχει κάτι που πρέπει να εκτιμήσουμε. Ο Θεός δεν μπορεί να προσεγγιστεί εις. Έτσι, πώς μπορείς να Τον γνωρίσεις τον βασιλιά των βασιλέων, ο Κύριος των κυρίων, ηγεμόνα;

1 Τιμόθεο 6:16 Ο μόνος που έχει αθανασία, που κατοικεί σε φώς απλησίαστο, τον οποίο κανείς απο τους ανθρώπους δεν είδε, ούτε μπορεί να δεί, στον οποίον ανήκει η τιμή και η εξουσία αιωνίως.

Εδώ συναντάμε με δυσκολία – εαν θέλετε αιώνια ζωή θα πρέπει να γνωρίζεις τον Θεό. Ομως πώς μπορείς να μάθεις τον Θεό εάν ζεί μέσα στο φώς που είναι απλησίαστο απο τον άνθρωπο;  Ο Θεός κατοικεί μέσα σε ένα φως, στο οποίο δε μπορεί να προσεγγίσει κανένας άνθρωπος και κανένας άνθρωπος δεν τον έχει δει. Τότε πώς μπορούμε να τον γνωρίσουμε; Πώς μπορούμε να Τον γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε αιώνια ζωή;

Ιώβ 11: 7-9 ξέρεις εσύ πως να αναζήτησεις να τον Θεό; ξέρεις εσύ πως θα ανακαλύψεις την τελειότητα του Παντοδύναμου; [Είναι] τόσο ψηλά στον ουρανό; τι ξέρεις εσύ να κάνεις; πιο βαθιά από τον αντίχριστο; τι ξέρεις εσύ; Το μέτρημα είναι περισσότερο απο τη γή, και ευρύτερη από τη θάλασσα.

Εδώ είναι ένα άλλο κείμενο που μας δυσκολεύει να μάθουμε για το Θεό. Μπορείς αναζητώντας τον Θεό; Είναι σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή.

Ησαΐας 55: 8,9 Για τις σκέψεις μου [είναι] δεν είναι δικές σας οι σκέψεις, ούτε είναι οι τρόποι σας , οι τρόποι μου, λέγει ο Κύριος. Ως οι ουρανοί είναι υψηλότεροι από τη γη, οι τρόποι μου υψηλότεροι από τους τρόπους σας, και τις σκέψεις μου από τις σκέψεις σας.

Σύμφωνα με αυτό, ο Θεός βρίσκεται τοσο μακριά απο εμας, και όμως μας λένε οτι αυτή είναι η αιώνια ζωή που θα μπορούσαμε να τον γνωρίζουμε. Πώς μπορούμε να τον γνωρίζουμε όταν είναι τόσο μακριά από εμας; Φαίνεται λοιπόν ότι χρειαζόμαστε κάποιον να μας το πεί. Χρειαζόμαστε κάποιον να στείλει μια επικοινωνία στον Θεό για μας και το ερώτημα είναι αν θα έρθει ο ίδιος ο Θεός και να μας μιλήσει για τον εαυτό του;

Ιωάννου 1:18 Το Θεό δεν είδε ποτέ κανείς. Ο μονογενής Υίος, που είναι στον κόλπο του Πατρός, εκείνος αποκάλυψε.

Είναι ο Ιησούς, Του μονογενής Υιός που έρχεται σε μας και δηλώνει κάτι για τον Πατέρα σε εμας. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει, αλλά ο μονογενής Υιός – Αυτός είναι ο μόνος που δηλώνει και μιλά για τον Θεό. Εδώ έχουμε τη στάση του Ιησού.

Ιωάννου 5:31-32 Εάν εγω δίνω την μαρτυρία μου για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου δεν ισχυεί. Υπάρχει κι άλλη μαρτυρία μου που είναι ανεχόμενη, και ξέρω ότι αυτό που είδε, στο οποίο είδε σε σε μένα είναι αληθινό.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ιησούς δεν θα μιλήσει για τον εαυτό Του, ο Πατέρας δεν θα μιλήσω για τον εαυτό Του, είναι ο Υιός που τον δηλώνει και ο Ιησούς δεν θα μιλήσει για Αυτόν – Υπάρχει κάποιος άλλος που θα μιλήσει γι ‘αυτόν.

Ιωάννου 16:13 Οταν έρθει εκείνος, το Πνεύμα της αλήθειας, θα σας οδηγήσει σ’όλη την αλήθεια. Δε θα λαλήσει  για τον εαυτό του, αλλά θα πεί όσα θα ακούσει, και θα σας αναγγέλει τα μέλλοντα να συμβούν.

Κάθε πρόσωπο της Θεότητας δεν θα πει τίποτα για τον εαυτό του – Περιμένει πάντα το άλλο πρόσωπο της Θεότητας να μιλήσουν για τον εαυτό τους και να πουν αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Θεό.

Ο Υιός μιλά για τον Πατέρα, το Άγιο Πνεύμα μιλάει για τον Ιησού , κανένας απο τους τρείς δεν μιλούν για τον εαυτό τους. Αυτή είναι η στάση του Θεού. Ως εκ τούτου, πώς να επικοινωνούν και δηλώνουν τον Θεό σε εμας; Πώς έρχεται σε μάς; Ο Ιησούς δεν είναι εδώ, εμείς δεν μπορούμε να δούμε το Άγιο Πνεύμα τους, ισως να μπορούμε να αισθανθούμαι την παρουσία Του όμως, αλλά πώς ξέρουμε ότι είναι το Άγιο Πνεύμα;

Ιωάννου 7:18 Οποιος μιλάει για τον εαυτό του, επιδιώκει την δική του δόξα εκείνου, οποίος τον απέστειλε, αυτός λέει την αλήθεια και ψεύδος σε αυτόν δεν υπάρχει.

Προφανώς ο Θεός για να μιλήσει για τον εαυτό Του σε εμάς, ότι θα μπορούμε να σωθούμε. Δεν μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό Του γιατί η μαρτυρία του, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή – όποιος αποδεικνύει τον εαυτό του δεν είναι ο πραγματικός. Ποιός θεωρείται πραγματικός για να δηλώσει κάποιον άλλον;

Ιωάννου 7:18. Καθώς μιλά ο Πατέρας για τον Γιό και ο Γιός για τον Πατέρα και το Αγιο Πνεύμα για του Γιό, σε ποιόν μιλουν προκειμένου να πληροφορηθεί ο άνθρωπος; Αυτό μας επιστρέφει στην αρχική μας ερώτηση για το πως έρχονται στο προσκήνιο οι άγγελοι και το πώς επικοινωνούν με μάς.

Αποκάλυψη 1:1-2 Η Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού, με την οποία αποκαλύπτει. Την έδωσε σ’ αυτόν ο Θεός, για να φανερώσει στους δούλους του όσα πρόκειται να γίνουν συντόμως. Και φανερώσε με μήνυμα δια μέσου του αγγέλου του στο δούλο του τον Ιωάννη.

Ποιος έχει στην κατοχή του την καταγραφή του λόγου του Θεού, και την μαρτυρία του Ιησού Χριστού, και όλα τα πράγματα που είδε. Τα κείμενα αυτά όλοι μιλούν ότι Εκείνος που δηλώνει τον άλλον είναι αληθινό. Εδώ ο Ιωάννης συζητείται οτι  καταγραφει το λόγου του Θεού και την μαρτυρία του Ιησού όλων των πραγμάτων που είδε, οχι ο ίδιος,  αλλά τα πράγματα που του είχαν δείξει. Ο άγγελος τα έστειλε και σήμαινε στον Ιωάννη και στη συνέχεια ο Ιωάννης κατέγραφε οτι του έδειξε.

Αποκάλυψη 22:16. Εγώ, ο Ιησούς έστειλα τον άγγελο μου για να σας αναγγείλη αυτά στις εκκλησίες. Εγώ είμαι ο βλαστός και ο απόγονος του Δαβίδ, το άστρο το λαμπερό το πρωϊνό.

Είναι ξεκάθαρο οτι έχουν αναθέσει τους αγγέλους να επικοινωνούν από το Θεό. Ο Θεός είναι αυτός που τους έχει στείλει. Μιλάει του Ιησού, ο Ιησούς μιλά για τον Πατέρα, το Άγιο Πνεύμα μιλά για τους δύο, αλλά ποτέ για τον Εαυτό του, και σε ποιόν επικοινωνει; Στο άγγελο και ο άγγελος το αναγγέλει στον Ιωάννη, ή στο Δανιήλ 8, ο άγγελος το αναγγέλει στον Δανιήλ, με άλλα λόγια οι άγγελοι το αναγγέλουν στους ανθρώπους στη γή.

Δανιήλ 8:15 Και ήρθε να περάσει, όταν εγώ, [ακόμη], εγώ ο Δανιήλ, είχα δει το όραμα, και αναζήτησα την έννοια, τότε ξαφνικά , στάθηκε εκεί μπροστά μου, η εμφάνιση ενός άνδρα. 16 Και άκουσα μια αντρική φωνή μεταξύ [όχθες του] Ulai, που φώναξε και είπε, Γαβριήλ, κάνε αυτόν τον άνθρωπο να κατανοήσει το όραμα.

Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Γαβριήλ – ήταν ένας άγγελος και για άλλη μια φορά όπως στην Αποκάλυψη ο άγγελος που σήμανε και το αναγγείλει προς τον Ιωάννη, και εδώ στον Δανιήλ. Ο Ιωάννης και ο Δανιήλ ήταν ανθρώποι που έλαβαν το φωτισμό από τον άγγελο και είναι η πραγματική δουλειά των αγγέλων που εργάζονται να λειτουργούν και να επικοινωνούν τη γνώση του Θεού προς τον άνθρωπο. Είναι πνεύματα ή μια φλόγα της φωτιάς.

Εβραίους 1:7 Και για μεν τους αγγέλους λέγει: Κάνει τους αγγέλους του σαν τους ανέμους και τους υπερέτες του σαν πυρινή φλόγα (φλογερούς και δραστικούς).

Εβραίους 1:13 Αλλά για ποιον από τους αγγέλους είπε, ανά πάσα στιγμή. 14 Κάθησε από τα δεξιά μου, μέχρις ότου βάλω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου; είναι ότι δεν είναι όλοι λειτουργικά πνεύματα, που αποστέλλονται προς υπηρεσία για αυτούς που θα είναι κληρονόμοι της σωτηρίας;

Η Αγία γραφή εκφράζει οτι οι αγγέλοι είναι οι υπουργοί για την ανθρώπινοι φυλή, έτσι ώστε αν θέλουμε να γνωρίσουμε το Θεό και να έχουν αιώνια ζωή, αυτή η γνώση του Θεού θα κοινοποιηθεί από τους αγγέλους. Αυτοί είναι τα λειτουργικά πνεύματα προς τον υπουργό για τον άνθρωπο, οι κληρονόμοι της σωτηρίας.

Οι άγγελοι της δόξας βρίσκουν τη χαρά τους στο δίνοντας – δίνει την αγάπη και την ακούραστη φροντίδα βλέποντας τις ψυχές που έχουν πέσει και ανίερο. Θεϊκά όντα που καταδιώκουν τις καρδιές των ανδρών;

Φέρνουν σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο το φως από τα ανωτέρω δικαστήρια; με ήπιο και ασθενής υπουργείο κινούνται στο ανθρώπινο πνεύμα, να φέρουν το χαμένο σε μια φιλική σχέση με τον Χριστό, που είναι ακόμη πιο κοντά από ό, τι οι ίδιοι μπορούν να γνωρίζουν. {DA 21,1}

Εδώ πρόκειται για μια δήλωση καταπληκτική του Θεού που επικοινωνεί σε μας ως ανθρώπινα όντα. Οι άγγελοι στέλνονται ως λειτουργικά πνεύματα σε εμάς και επιδιώκουν τις καρδιές των ανδρών, φέρνοντας σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο το φως των ανωτέρω δικαστηρίων. Ενα ήπιο υπουργείο ασθενή το  κάνει αυτό που θα παρέχει για εμάς μια σχέση με τον Χριστό, που είναι ακόμη πιο κοντά από ό, τι οι ίδιοι οι άγγελοι μπορεί να ξέρει.

Αυτό είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς τη στάση αυτών των ουράνιων υπουργών. Άγγελοι επικοινωνούν με τον άνθρωπο και, στη συνέχεια, ως ο άνθρωπος κοινοποιείται από τους αγγέλους τα συγκεκριμένα μηνύματα του Θεού που παραδόθηκαν στον άνθρωπο. Ανακαλύπτουμε ότι τα ανθρώπινα όντα και η ανθρώπινη φυλή φωτίζεται από τους άνδρες τους οποίους οι άγγελοι έχουν επικοινωνήσει μαζι.

Αμώς 3:7 Σίγουρα ο Κύριος ο Θεός δεν θα κάνει τίποτα, αλλά ο ίδιος αποκαλύπτει τα μυστικά του στους δούλους του τους προφήτες.

Έχουμε δει το πώς η Βίβλος έχει δηλώσει ότι όλα αποκαλύπτονται στον άνθρωπο από τους αγγέλους στους προφήτες. Ο Ιωάννης ήταν ένας προφήτης, ο Ντάνιελ ήταν προφήτης. Όλοι οι συγγραφείς της Βίβλου, κινήθηκαν κατά το πνεύμα της προφητείας. Προφήτευαν και, στη συνέχεια, ως ο Θεός αποκαλύπτει σε αυτούς τους προφήτες, ο άνθρωπος έρχεται να γνωρίζει τι αποκαλύπτει ο Θεός. Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τη σωτηρία; Επαναλαμβάνεται για την εκτίμησή μας και τίθεται το ερώτημα;

Ρωμαίους 10:14 Αλλά πως θα επικαλεσθολυν αυτόν, στον οποίο δεν πίστευσαν; Και πως θα πιστευσουν σ’ αυτόν, για τον οποίο δε άκουσαν; Και πώς θ’ ακούσουν χωρίς κήρυκας;

Ρωμαίους 10:17 Άρα η πίστι γενναίται απο την ακρόαση του κηρύγματος. Το δέ κήρυγμα συνιστάται στο λόγο του Θεού.

Ο λόγος του Θεού ήταν καταγραμμένο στο χέρι από των προφητών στους οποίους είχε αποκαλυφθεί από τους αγγέλους και στη συνέχεια αποκαλύπτεται μέσω των προφητών με τον ιεροκήρυκα σε εμάς. Το υπουργείο των ανδρών είναι στην πραγματικότητα το υπουργείο των αγγέλων, επειδή οι άγγελοι έχουν υπηρετήσει στον άνδρες και οι άνδρες έχουν κοινοποιηθεί στην ανθρώπινη φυλή. Στην πραγματικότητα, η λέξη άγγελος προέρχεται από την ελληνική λέξη Άγγελος και αυτό σημαίνει απλά αγγελιοφόρος.

Αγγελιοφόροι για την ανθρωπότητα

Οι Άγγελοι κήρυξαν τα μηνύματα του πρώτου, δεύτερου και τρίτου αγγέλου. Καθώς αυτές οι άγγελοι πετούν στη μέση του ουρανού κηρύττοντας το αιώνιο ευαγγέλιο και όλα αυτά τα άλλα πράγματα που είχαν να παρουσιάσουν στην ανθρώπινη φυλή, που παρουσίασε μέσω του Ιωάννη του Αποκαλυπτής και στη συνέχεια μέσω του ιεροκήρυκα ο οποίος το παραλαμβάνει από τα γραπτά και τα μεταφέρει προς τους κάτοικους και βλέπουμε ότι οι άνδρες, τα ανθρώπινα όντα που προσδιορίζονται ως άγγελοι – αγγελιοφόροι στην ανθρώπινη φυλή.

Αποκάλυψη 1:10-13 Περιήλθα σε έκτσαση κατα την Κυριακή ημέρα, και άκουσαπίσω μου φωνή μεγάλη σαν τον ήχο της σάλπιγγος, η οποία έλεγε « είμαι το Αλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος: Γράψε αυτό, που σου αποκαλύπτεται στο όραμα, σε βιβλίο, και στείλε το στις επτά εκκλησίες, στην Εφεσοκαι στη Σμύρνη και στην Πέργαμο και στα Θυάτειρα και στις Σάρδειςκαι στη Φιλαδέλφεια και στην Λαοδικεία». Και έστρεψα προς τα εκεί για να ιδώ απο που προερχόταν η φωνή που απευθυνόνταν σε μένα. Και όταν έστρεψα, είδα επτά λυχνίες χρυσές, και ανάμεσα στις επτά λυχνίες κάποιον όμοιο με υιόν ανθρώπων. Φορούσε χιτώνα που έφθανε ως τα πόδια, και ήταν ζωσμένος γύρω απο το στήθος με ζώνη χρυσή.

Εδώ ο Ιωάννης είπε ότι τα πράγματα που είχε δει θα τα έγραφε και θα τα έστελνε προς τις επτά εκκλησίες.

Αποκάλυψη 1:16 Αποκάλυψη Και στο δεξί του χέρι κρατούσε επτά αστέρες. Και απο το στόμα του έβγαινε κοφτερή δίστομη ρομφαία. Και το πρόσωπο του ηταν σαν τον ήλιο, που λάμπει με την λάμψη του.

Αποκάλυψη 1:20 Ως προς το μυστήριο των επτά αστέρων, που είδες στο δεξί μου χέρι, και των επτά λυχνιών των χρυσών, οι επτά αστέρες είναι άγγελοι (επίσκοποι) των επτά εκκλησίων, και οι επτά λυχνίες είναι επτά εκκλησίες.

Ο Ιωάννης θα έγραφε στις επτά εκκλησίες και οι επτά εκκλησίες θα είχαν τους αγγέλους για τους οποίους έγραφε.

Αποκάλυψη 1:21 Προς τον άγγελο της εκκλησίας της Εφέσου γράφουν:

Προχωράει για να γράψει ό, τι έχει να γράψει. Τώρα γράφει προς τον άγγελο της εκκλησίας της Εφέσου και έπειτα στον άγγελο της εκκλησίας της Σμύρνης και, στη συνέχεια, στην Πέργαμο και στη συνέχεια τα Θειάτιρα. Τώρα σε ποιον γράφει; Άγγελος σημαίνει αγγελιοφόρος.

Το Υπουργείο

Μαλαχίας 2:7 Για τα χείλη του ιερέα που πρέπει να κρατήσει τη γνώση, θα πρέπει να ζητούν το νόμο στο στόμα του: γιατί είναι ο αγγελιοφόρος του Κυρίου των δυνάμεων.

Ποιος είναι ο αγγελιοφόρος ή Άγγελος ή ο άγγελος; Ο ιερέας. Το υπουργείο. Όταν ο Ιωάννης γράφει τα πράγματα που είχαν δείξει σε αυτόν, στα χέρια των αγγέλων στον ουρανό, αυτός επικοινωνεί στη συνέχεια με επιστολή προς τον άγγελο της εκκλησίας, που είναι οι αγγελιοφόροι ή οι ιερείς – οι ηγέτες ή οι πνευματικοί ιερείς των εκκλησιών. Βλέπουμε τη σειρά της αλυσίδας της επικοινωνίας κάτω από τον Πατέρα για τα ανθρώπινα έθνη που το μήνυμα έχει δοθεί. Είναι η επικοινωνία του Θεού προς τους αγγέλους, στους προφήτες, στους υπουργούς ή τους κήρυκες και στη συνέχεια μέσω των κήρυκες στους ανθρώπους.

Το ελαιόδεντρα

Ζαχαρίας 4:1 Και ο άγγελος, που μιλούσε μαζί μου ήρθε και πάλι, και με ξύπνησε, ως ένας άνθρωπος που έχει ξυπνήσει από τον ύπνο του. 2 και μου είπε: Τι βλέπεις; Και είπα, έχω κοιτάξει, και ιδού ένα κηροπήγιο όλοχρυσο, με ένα δοχείο στην κορυφή του, και επτά λυχνίες, και επτά σωλήνες στους επτά λυχνίες, που είναι στην κορυφή τους. 3 Και δύο ελαιοδένδρα, το ένα στη δεξιά πλευρά του δοχείο, και το άλλο από την αριστερή πλευρά. 4 Έτσι, απάντησα και μίλησα στον άγγελο που μιλούσε μαζί μου, λέγοντας: Τι είναι αυτά, κύριέ μου;

Διαβάζουμε ένα όραμα, μια ανακοίνωση από τον ουρανό της ελιάς. Στον ουρανό είναι τα χρυσά κηροπήγια, όπου ο Ιησούς κινιόταν ανάμεσά τους. Αυτά τα δύο ελαιόδεντρα έχουν να κάνουν με το λάδι που ανάβει τα κεριά αυτών κηροπήγια.

Ζαχαρίας 4:5 Και ο άγγελος, που μιλούσε μαζί μου απάντησε και μου είπε, ξέρεις εσύ τι είναι αυτά; Και είπα, Όχι, κύριέ μου. Στη συνέχεια, ο ίδιος απάντησε και μίλησε σε μένα, λέγοντας: Αυτός είναι η λέξη του Κυρίου προς τον Ζοροβάβελ, λέγοντας: Όχι με δύναμη ούτε με ισχύ, αλλά από το πνεύμα μου, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων.

Ζαχαρίας 4:11 Τότε απαντά εγώ, και είπε προς αυτόν, Τι είναι αυτα τα δυο ελαιόδένδρα στη δεξιά πλευρά του κηροπήγιο και από την αριστερή πλευρά; 12 Και απάντησα, και είπα προς αυτόν, Τι είναι αυτά τα δύο κλαδιά ελιάς, που μέσα από τις δύο χρυσές σωλήνες αδειάζει το χρυσό πετρελαίου έξω από τον εαυτό τους; 13 Και εκείνος μου απάντησε και είπε, ξέρεις εσύ τι είναι αυτά; Και είπα, Όχι, κύριέ μου. 14 Στη συνέχεια, είπε, αυτά είναι οι δυο χρισμένοι, που στέκονται στο πλάι του Κύριο ολόκληρης της γης.

Τα ελαιόδενδρα αντιπροσωπεύουν τις δύο ιερές που στέκονται ενωπιόν του Κύριο ολόκληρης της γης. Ο Θεός δεν μιλάει για τον εαυτό Του, ο Ιησούς μιλάει γι ‘Αυτόν. Το Άγιο Πνεύμα μιλάει για τον Ιησού, και οι οποίοι που μιλάνε;  Αυτά τα δύο που στέκονται στο πλάι του Θεού. Ακούνε και την αποστολή τους να επικοινωνούν.

Ο Γαβριήλ ήταν αυτός που ήταν ακριβώς δίπλα από τον Θεό. Αυτά είναι τα δύο χερουβείμ που είναι ακριβώς δίπλα από τον Θεό στο ιερό. Τα δύο χερουβείμ είναι δίπλα στο θρόνο. Εδώ έχουμε μια αλυσίδα επικοινωνίας. Υπάρχουν δύο αγγέλοι που είναι ακριβώς δίπλα από τον Θεό. Ο Θεός επικοινωνεί με τους αγγέλους για τον Ιησού, ο Ιησούς επικοινωνεί με τον Πατέρα, το Άγιο Πνεύμα επικοινωνεί το οποίο αναπαρίσταται ως το λάδι που έχει περάσει όλη την αλυσίδα της επικοινωνίας.

Αποκάλυψη 11:3 θα δώσω δύναμη στούς δυο μάρτυρες μου, για να προφητεύσουν χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες, ντυμένοι με σάκους. 4 Αυτοί είναι τα δυο ελαιόδενδρα και οι δύο λυχνίες που βρίσκονται ενωπιόν του Κυρίαρχου της γης.

Το μήνυμα μεταδίδεται μέσω αγγέλων. Στην Αποκάλυψη είναι μια αναφορά στο Ζαχαρία – οι δύο ελιές.

Όσον αφορά τους δύο μάρτυρες ο προφήτης δηλώνει περαιτέρω: Αυτοί είναι τα δύο ελαιοδενδρα, και τα δύο κηροπήγια που στέκονται ενώπιον του Θεού της γης. Λέξη σου, είπε ο ψαλμωδός, είναι μια λυχνία προς τα πόδια μου, και φως προς το μονοπάτι μου. Αποκάλυψη 11: 4; Ψαλμός 119:105.

Οι δύο μάρτυρες αντιπροσωπεύουν τις Γραφές της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Και οι δύο είναι σημαντικές μαρτυρίες του αρχικού λόγου του Θεού. Και οι δύο είναι μάρτυρες του σχεδίου της σωτηρίας. Οι τύποι, θυσίες, και προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης κατευθύνται προς το Σωτήρα. Τα Ευαγγέλια και Επιστολές της Καινής Διαθήκης λένε για έναν Σωτήρα ο οποίος έχει έρθει με τον ακριβό τρόπο προαναγγέλθηκε από τον τύπο και την προφητεία. {GC 267,1}

Οι δύο ελιές είναι οι δύο χρισμένοι που στέκονται ενώπιον του Κυρίου. Έχουν κοινοποιηθεί το λόγο του Θεού μέσω των προφητών της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Αυτοί είναι τα δύο ελαιόδενδρα. Αυτοί είναι οι δύο παράγοντες από το οποίο προέρχεται το λάδι. Οι ελιές, το Άγιο Πνεύμα, που κοινοποιείται μέσω του καναλιού των αγγέλων στο ανθρώπινο προφήτη ο οποίος στη συνέχεια γράφει και από τον οποίο προέρχονται τα γραπτά της Βίβλου – οι προφήτες και οι συγγραφείς της Παλαιάς και της Καινής

Διαθήκη

Αυτό είναι το ίδιο με την επικοινωνία των δύο μαρτύρων ελαιοδενδρών. Η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη εχουν κοινοποιηθεί και οι ιεροκήρυκες το παρέλαβαν και το φανερώνουν στο το λαό τους. Εδω βρίσκεται η εικόνα που κηρύττουνται, σε σάκο, γίνεται το κήρυγμα του λόγου του Θεού από εκείνους που υπέφεραν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων της ιστορίας κατά τη διάρκεια των σκοτεινών ηλικιών. Αυτός είναι ο σύνδεσμος επικοινωνίας του Θεού.

Από τα δύο ελαιόδεντρα, το χρυσό λάδι άδειασε μέσω χρυσή σωλήνων μέσα στο δοχείο του κηροπήγιο και από εκεί στα χρυσά λυχνεία που έδωσε φως στο ιερό. Από τους αγίους που στέκονται στην παρουσία του Θεού, το Πνεύμα Του μεταδίδεται με τα ανθρώπινα μεσολάβηση που είναι αφιερωμένοι στην υπηρεσία Του. Η αποστολή των δύο χρισμένων είναι να επικοινωνήσει το φως και δύναμη στο λαό του Θεού. Είναι να λάβουν την ευλογία για μας ότι στέκονται στην παρουσία του Θεού. Καθώς τα ελαιόδεντρα ίδιοι χύνονται στη χρυσή σωλήνες, τα ουράνιοι αγγελιοφόροι επιδιώκουν την γνωστοποιήση που λαμβάνουν από τον Θεό.

Η όλη ουράνια θησαυρός περιμένει τη ζήτηση και την υποδοχή μας, και όπως λάμβανουμε την ευλογία, με τη σειρά μας να το κοινοποιησουμε. Έτσι, τρέφονται οι άγιοι λυχνίες και η εκκλησία γίνεται ένα φως κομιστή στον κόσμο. {TM 510,1}

Αυτό είναι το έργο του Κυρίου θα έχει κάθε ψυχή προετοιμασμένη να πράξει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι μια περίληψη των όσων έχουμε δόσει έμφαση στο Ζαχαρία. Από τον Δανιήλ , του Αμος και της Αποκάλυψης, οι επτά εκκλησίες εικόνίζονται και ο ιερέας είναι ο αγγελιοφόρος ή Άγγελος. Οι άγγελοι έχουν κοινοποιήσει στους προφήτες, οι οποίοι έχουν κοινοποιηθεί στους ιεροκήρυκες, και το κήρυγμα του λόγου του Θεού είναι στα χέρια των ιεροκηρύκων.

Οι άγγελοι πετούν στον ουρανό επικοινωνούν με την δόξα του Θεού και αυτό βιώνεται στη γη με τα  ανθρώπινα όντα που επικοινωνούν μεταξύ τους. Κατά τη διαδικασία της μελέτης των μηνυμάτων των τριών αγγέλων, κάτι που θα διαβάσετε, τα συμπεράσματα που θα διαβάσετε, δεν είναι δικά μου συμπεράσματα, αλλά απλά αυτό που λένε μεσα στην Αγία Γραφή και το πνεύμα της προφητείας. Αυτη είναι η ολοκλήρωση της έμπνευσης λέγοντας τινος πρόκειται.

Ένα μέρος του υπουργείου των ουράνιων αγγέλων είναι να επισκέφτονται τον κόσμο μας και να επιβλέπουν το έργο του Κυρίου στα χέρια των αγωνοδικών του. Σε κάθε στιγμή ανάγκης απευθύνονται προς τους συναδέλφους και προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο Του στη γη. Αυτοί οι πνευματικοί ευστροφίες εκπροσωπήθηκαν με την επιθυμία να επιβλέπουν το σχέδιο της λύτρωσης, και χαίρονται κάθε φορά που οποιοδήποτε μέρος του έργου του Θεού ευημερεί. Οι άγγελοι ενδιαφέρονται για την πνευματική ευημερία όλων όσων επιδιώκουν να αποκαταστήσει την ηθική εικόνα Θεού στον άνθρωπο, και η γήινη οικογένεια , πρόκειται να συνδεθούν με την ουράνια οικογένεια και γίνετε η ενωση με τις πληγές και μώλωπες , οτι εχει γίνει η αμαρτία.{6T 456,1}

Η ουράνια οικογένεια είναι δεσμευτική με την γήινη οικογένεια για να κάνει τη δουλειά σε άλλα ανθρώπινα όντα.

Αγγελικό πρακτορεία, αν και αόρατη, συνεργάζονται με ορατό ανθρώπινο πρακτορεία, σχηματίζοντας μια ένωση ανακούφιση με τους άνδρες. {6T 456,2}

Μπορούμε να δούμε, την απαντήση στην ερώτησή μας σχετικά με το ποιοί είναι οι αγγέλοι;  είναι οι αόρατοι άγγελοι που εργάζονται μέσω της ορατής ανθρώπινης μορφής αγγέλων σχηματίζουν μια ένωση ανακούφισης.

Οι συγκεκριμένοι άγγελοι , οταν Ο Σατανάς επιδίωκε κυριαρχία, έδωσαν μάχη στα ουράνια δικαστήρια και θρίαμβευσαν στο πλαι του Θεού, οι άγγελοι πολύ που φώναζαν με χαρά για τη δημιουργία του κόσμου μας και τους αναμάρτητους κατοίκους του, οι άγγελοι που είδαν τη πτώση του ανθρώπου και την απέλασή του από την Εδέμ – αυτοί οι ουράνια αγγελιοφόροι ενδιαφέρονται να εργαστούν στην ένωση με την πτώση, απελευθερωμένου αγώνα για τη σωτηρία των ανθρώπων που χάνονται μέσα στις αμαρτίες τους. Ανθρώπινοι οργανισμοί είναι στα χέρια του ουράνιου οργάνων, οι ουράνιοι άγγελοι χρησιμοποιούν ανθρώπινα χέρια για πρακτική του υπουργείου. {6T 456,2}

Ποια είναι η εμπειρία των ανθρώπων στη γη που λαμβάνουν τα μηνύματα των τριών αγγέλων; Είναι ανθρώπινα τα γραφεία στη γη που ερχονται σε επαφή με ουράνιους φορείς και συνεργαζονται μαζι προς όφελος του ανθρώπου.

Ανθρώπινα γραφεία ως βοηθητικά χέρια είναι να λειτουργήσει η γνώση και χρήση των εγκαταστάσεων στα θεϊκά όντα. {6T 456,2}

Τι κάνουν τα ουράνια όντα; Μπορούν να μας πουν τη γνώση του Θεού, που βλέπουν από πρώτο χέρι στα ουράνια δικαστήρια.

Με την ένωση αυτές τις δυνάμεις που είναι παντοδύναμες, ωφελήθηκαν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εμπειρία τους. Έτσι όπως έχουμε γίνει κοινωνικοί, και ξεχωρίζουν τον εγωισμό από τη ζωή μας, ειδικά ταλέντα χορηγούνται για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Αυτός είναι ο τρόπος του Θεού, της διαχείρισης εξοικονόμησης ενέργειας. {6T 456,3}

Ορατό Ανθρώπων

Τι είναι ο τρόπος του Θεού, της διαχείρισης εξοικονόμησης ενέργειας; Άγγελοι παραλαμβανουνή τις πληροφορίες από πρώτο χέρι τις κοινοποιεί στους οργανισμούς του ανθρώπου και των ανθρώπινων οργανισμών μέσα από το λόγο που έχει γραφτεί, να το δώσουν στους ιεροκήρυκες, οι οποίοι θα μεταφέρουν στην εκκλησία και η εκκλησία η οποία θα αδιαφωτίσει το κόσμο.

Οι τρεις άγγελοι μπορεί να χαρακτηριστούν ως μια ομάδα ορατό υπουργείων – ορατά ανθρώπινα όντα.

Οι άγγελοι αναγνωρίστηκαν να πετούν στον ουρανό, δηλώνοντας στον κόσμο ένα μήνυμα προειδοποίησης, και έχουν οι άνθρωποι άμεσο αντίκτυπο επάνω που ζουν τις τελευταίες μέρες της ιστορίας αυτής της Γης.

Κανείς δεν ακούει τη φωνή αυτών των αγγέλων, γιατί είναι ένα σύμβολο που εκπροσωπείται απο το λαό του Θεού που εργάζονται σε αρμονία με το σύμπαν του ουρανού. Άνδρες και γυναίκες, φωτισμένη από το Πνεύμα του Θεού και εγιναν Αγιοι μέσα από την αλήθεια, διακηρύσσουν τα τρία μηνύματα αναμεσα τους. {2SM 387,1}

Όταν μελετάμε τα μηνύματα των τριών αγγέλων, είμαστε στην πραγματικότητα να μελετήσουμε τι έχει ανακηρυχθεί για την ανθρώπινη φυλή και ποιοι είναι αυτοί οι ιδιαίτερα αγγελιοφόροι

Ο Θεός έχει καλέσει την εκκλησία Του αυτήν την ημέρα, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον αρχαίο Ισραήλ, για να σταθεί ως φως στη γη. Με την πανίσχυρη μορφή της αλήθειας, τα μηνύματα του πρώτου, δεύτερου και τρίτου αγγέλου, εχει να διαχωριστεί από τις εκκλησίες και από τον κόσμο για να τους φέρει σε μια ιερή εγγύηση προς τον εαυτό Του. Τους έχει κάνει θεματοφύλακες του νόμου Του και έχει δεσμευτεί σ ‘αυτούς τις μεγάλες αλήθειες της προφητείας για αυτή τη στιγμή. Όπως και τα ιερά που εχουν δεσμευτεί στο αρχαίο Ισραήλ, αυτοί είναι μια ιερή εμπιστοσύνη που πρέπει να κοινοποιούνται στον κόσμο. Οι τρεις άγγελοι της Αποκάλυψης 14 αντιπροσωπεύουν τους ανθρώπους που δέχονται το φως των μηνυμάτων του Θεού και να προχωρήσουν οι πράκτορες του και να ακούγεται η προειδοποίηση σε όλο το μήκος και πλάτος της γης. 5T 455-456

Οι τρεις άγγελοι της Αποκάλυψης 14 είναι οι άνθρωποι που δέχονται αυτά τα μηνύματα και να προχωρήσουν ως πράκτορες του Θεού και να ακούγεται η προειδοποίηση σε όλο το μήκος και πλάτος της γης. Όταν ερχόμαστε στην Αποκάλυψη 18 έχουμε ακριβώς την ίδια εκτίμηση.

Το μήνυμα του τρίτου αγγέλου πρέπει να πάει πέρα από τη γη, και να αφυπνίσει τους ανθρώπους, και να αποσπάσει την προσοχή τους προς τις εντολές του Θεού και την πίστη του Ιησού. Ένας άλλος άγγελος ενώνει τη φωνή του με το τρίτο άγγελος, και η γη φωτίζεται με τη δόξα Του. Η αύξηση του φως και λάμπει έξω σε όλα τα έθνη της γης. Προχωράει ως ένα φως που καίει. Θα παρακολουθήσουν με μεγάλη δύναμη, μέχρι να πέσουν οι ακτίνες πάνω σε κάθε γλώσσα, κάθε λαό, και κάθε έθνος επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης. Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω, τι κάνετε για να προετοιμαστείτε για αυτό το έργο; Χτίζετε για την αιωνιότητα; Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτός ο άγγελος αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που έχουν να δώσουν αυτο μήνυμα στον κόσμο. Είστε μεταξύ αυτών των άνθρωπων; Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό το έργο στο οποίο έχουμε εμπλακεί είναι πραγματικά το μήνυμα του τρίτου αγγέλου; Αν ναι, τότε καταλαβαίνετε ότι έχουμε ένα μεγάλο έργο να κάνουμε, και ότι θα πρεπει να είναι γι ‘αυτό.Πρέπει να αγιαστεί ο εαυτός μας από μια αυστηρή υπακοή της αλήθειας, τοποθετώντας τον εαυτό μας σε σωστή σχέση με το Θεό και το έργο του. RH 18, Αυγούστου 1885 [par14]

Αυτός ο άγγελος αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους που έχει αυτό το μήνυμα να δώσει στον κόσμο. Είστε μεταξύ αυτών των ανθρώπων; Αποκάλυψη 18 είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είναι ένα άλλο κίνημα των ανθρώπων που διακηρύσσουν το μήνυμα αγγέλου της Αποκάλυψη 18. Με αυτή την αποκάλυψη σε περίληψη, έχουμε τους τρεις αγγέλους να μελετήσουμε. Εμείς θα μελετήσουμε το περιεχόμενο αυτών των τριών αγγέλων και τα μηνύματα, εμείς θα συνειδητοποιήσουμε ότι, όπως εμείς τους μελέτα, έχουν κοινοποιηθεί σε μας μέσω του οργανισμού του ανθρώπου.

Όπως πάμε αμεσα μέχρι το τέλος, θα δούμε ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί της πραγματικότητας, ότι ευθύνονται για αυτό το μήνυμα και θα γνωρίζουμε πλήρως από τις αποκαλύψεις που δίνονται από τις γραφές και τα γραπτά του E.G . Λευκά τα μηνύματα που έχουμε ανάγκη να είναι σε θέση να ακούσουν σε όλη την καθαρότητά τους.

Η μελέτη θα δείξει πώς οι άγγελοι ανακοινώνουν την αντιπροσώπευση των Αγίων Τριών -η Θεότητα. Με την αποκάλυψη των όσων έχουν κοινοποιηθεί στην Αγία Γραφή, θα ξέρουμε το μήνυμα του πρώτου αγγέλου είναι πραγματικό όταν λέει να δώσει ο Θεός τη δόξα. Πώς μπορείς να του δώσεις τη δόξα, όταν δεν τον γνωρίζουμε; Οι άγγελοι θα τον αποκαλύψουν σε μας – τα τρία ιερά της θεότητας.

Αμήν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s