Ποιος είναι ο Κηδάρ; Who is Kedar?

Αγγλικά   Ποιος είναι ο Κηδάρ;

Ισαϊα 21:16 Αυτά δε συμβαίνουν, γιατί έτσι μου τα απεκάλυψε ο Κυριος. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, όπως μετριέται από τον μισθωτόν άνθρωπον, θα εξαφανισθή η δόξα των κατοίκων της Κηδάρ.  

Εδώ κυριολεκτικά έχει να κάνει με μια χρονική προφητεία και όχι με ένα προφητικό χρόνο. Σύμφωνα με τα χρόνια της μίσθωσης. Ποιός είναι ο Κηδάρ πως θα πέσει όλη η δόξα του;

Γένεση 25:13 Και αυτά είναι τα ονόματα των γιων του Ισμαελ, από τα ονόματά τους σύμφωνα με τις γενεές τους: ο πρωτότοκος Ισμαελ, Νεβαζοθ και Κηδάρ και Αντμπεελ και Μιβσαμ.

Ποίος ήταν ο Κηδάρ; Ήταν ο Άραβας που προήλθε από Ισμαελ. Οι Άραβες προήλθαν από Ισμαελ. Ο Κηδάρ αναφέρεται και συγκεκριμένα οτι θα έρθει το τέλος του και κανένας δεν θα τον βοηθήσει. Όλη η δόξα του θα αφαιρεθεί μέσα σε ένα χρόνο. Είναι ενδιαφέρον να συνδέσουμε τον Κηδάρ ο Αραβικός κόσμος με την Τουρκία. Ο Κηδάρ και ο Μεσεχ συνδέονται και στον αρχαίο κόσμο, ο Μεσεχ ήταν στην Τουρκία. Είναι πάντα ένα προβληματικό σημείο για τους Εβραίους.

Ψαλμός 120:5 Η Θλίψη είναι δική μου επειδή είμαι άγνωστος του Μεσέχ, και ζω στις σκηνές του Κηδαρ.                    Ψαλμός 120:6 Η ψυχή μου εδώ και για πολύ καιρό ζει αναμεσα σε αυτούς που μισούν την ειρήνη.                             Ψαλμός 120:7 Είμαι υπέρ της ειρήνη: αλλά όταν μιλώ είναι για τον πόλεμο.

Σε όλη τη διαδρομή μέσα δεν είναι αυτο το πρόβλημα που υπάρχει ακόμα και σήμερα; Από τότες που ήρθε σε επαφή ο Ισμαελ με το μικρότερο αδερφό του τον Ισαακ, έχουν υπάρξει προβλήματα. Τα σημερινά παγκόσμια προβλήματα είναι πάρα πολυ οι συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής. Εδώ ο Κηδαρ και ο Μεσεχ, ο Αραβικός κόσμος με την Τουρκία. Όλη η δόξα θα αφαιρεθεί μέσα σε ένα χρόνο. Ο Ιησούς χρησιμοποιεί αυτήν την σύγκρουση στην εργασία Του. Παρατηρήστε πως ο Ιησούς αναδεικνύει το θέμα στη συνομιλία του με τους αποστόλους.

Έχουμε δει το ισχυρό λόγο του Θεού σε όλες τις μελέτες , απο την ιστορία της Περσίας εως τις πολιτείες της Αραβίας. Παρατηρούμε ότι ο Θεός αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους και οτι τους αφήνει να ασκούν τις ελεύθερες επιλογές τους. Έχει προσχεδιάσει και έχει γράψει το τελικό αντικειμενικό του έτσι ώστε εκείνοι που επιλέξουν το Θεό και η σωτηρία θα μπορούν να ανακουφιστούν με την καταπληκτική ασφάλεια που βρίσκεται μέσα στις προφητείες. Αυτός είναι που κάνει τόσο ενδιαφέρον το Ντάνιελ 11. Οι άνθρωποι που σέβονται και τιμούν το Θεό μπορούν να δουν τη ζωή που εχει προσχεδιαστεί πριν να έχει συμβεί. Αποκτούν μια τεράστια εμπιστοσύνη ότι μπορούν πραγματικά να εξαρτηθούν από το Θεό.

1 κορίνθιοι 1:4 Ευχαριστώ τον Θεό μου, πάντα για λογαριασμό σας, για τη χάρη του Θεού που σας δόθηκε από τον Ιησού Χριστό.

1 κορίνθιοι 1:5 Έτσι ώστε σε κάθε πράγμα που έχει εμπλουτιστεί απο αυτόν, σε όλη την έκφραση και σε όλη τη γνώση.

Η ασφάλεια και η γνώση εδω είναι χαραγμένη σε μας απο Αυτόν και μας την έχει αποκαλυψει.

1 κορίνθιοι 1:6 ακόμη και η μαρτυρία για τον Χριστό επιβεβαιώθηκε σε σας 1 κορίνθιοι 1:7 έτσι έρχεσαι με την στέρηση ενός δώρο, περιμένοντας με ανυπομονησία την αποκάλυψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού

1 κορίνθιοι 1:8 Ποίος θα είναι αυτός που θα επιβεβαιώσει επίσης στο τέλος, άμεμπτος στην ημέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Γιατί μας έχει δώσει το πνέυμα της προφητείας της κατάθεσης του Ιησού; Καθώς βλέπουμε όλη τη λεπτομέρεια που έχει χαράξει στις υποθέσεις της ανθρώπινης φυλής, μπορούμε να επιβεβαιωθούμε και να εναρμονιστούμε με τις προσδοκίες του όταν πραγματοποιείται η ολοκλήρωση στην ημέρα του ερχομού του. Τώρα εξετάζουμε την ολοκλήρωση του.

Ιωάννη 13:19 Από τώρα και στο εξής, θα ήθελα να σας πω πριν αυτό συμβεί, ότι, όταν αυτό συμβεί, μπορείτε να πιστέψετε ότι εγώ είμαι αυτός.

Ματθαίος 24:25 Ιδού, σας έχω πει προηγουμένως.

Ερχόμαστε στις ημέρες μας σε αυτήν την προφητεία για να δούμε τον Ιησού στη δραστηριότητα προτού τον δούμε στη φυσική του μορφή. Εξετάζουμε μια προφητεία που αποκαλύπτει οτι βρίσκεται στα παρασκήνια. Εκείνοι που μελετούν την προφητεία μπορούν να τον δουν με τα μάτια της πίστης και με τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους. Στην τελευταία μας μελέτη, είδαμε τα αραβικά κράτη – Τουρκία – ο βασιλιάς του Βορρά που παλεύει ενάντια της Γαλλίας. Η Γαλλία επειδή ήταν ερημωμένη η παρουσία της ενώπιον στο Πάπα ήταν απελπισμένη και ανακοίνωνε άθεο προς τον Θεό.

Η Τουρκία έρχεται και κάνει τη δουλειά της. Αναγνωρίζεται επίσης με λεπτομέρια το τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας προσδιορίζεται στο Ντάνιελ 11:45 και ο Ντάνιελ 12:1 θυμάται ότι βρίσκεται στο ίδιο όραμα. Μιλάμε για το βασιλιά του Βορρά που ήταν ο τελευταίος που κυβέρνησε και έζησε στο έδαφος της Μικράς Ασία – της Τουρκίας.

Θα έρθει στο τέλος του

Ντάνιελ 11:45 Αυτός θα εγκαταστήσει τις σκηνές του μεγάλου σπιτιού του ανάμεσα στη θάλασσα και τον όμορφο ιερό βουνό: αλλά θα έρθει στο τέλος του χωρίς να έχει βοήθεια.

Ο αραβικός κόσμος έχει κάνει ακριβώς αυτού. Έχτισαν τα αρτοφόρια και τα μουσουλμανικά τεμένη τους στην Ιερουσαλήμ μεταξύ των θαλασσών και του λαμπρού ιερού βουνού. Ολόκληρο το ζήτημα της οθωμανικής αυτοκρατορίας που αναλαμβάνει τη Μέση Ανατολή είναι μια ζωντανή πραγματικότητα ενώπιον μας και εκεί γράφτηκε πριν από πολλά χρόνια. Γράφτηκε επίσης, όμως θα έρθει στο τέλος του, και κανένας δεν θα τον βοηθήσει.

Ο Ντάνιελ 12:1 Και εκείνη τη στιγμή ο Μιχαήλ θα σταθεί, ο μεγάλος πρίγκιπας ο υποστηρικτής των παιδιών του λαού, θα υπάρξει ένας χρόνος προβληματός, όπως ποτέ δεν υπήρχε ένα έθνος, ούτε το ίδιο χρόνο: εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι που θα παραδοθούν, θα καταγραφούν στο βιβίο.

Αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε. Αυτή είναι η ολοκλήρωση. Η αποκάλυψη 9:1315 έκανε αναφορά στη 6η σάλπιγγα και περίγραψε την οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Αποκάλυψη 9:13 Και ο έκτος άγγελος ακούστηκε, και άκουσα μια φωνή από τα τέσσερα κέρατα του χρυσού βωμού, ενωπιόν του Θεό.

Αποκάλυψη 9:14 που λέει στον έκτο άγγελο, που είχε τη σάλπιγγα, χαλάρωσε τους τέσσερις αγγέλους που είναι δεμένοι στον μεγάλο ποταμό Εφράτη.

Αποκάλυψη 9:15 και χαλάρωσαν τους τέσσερις αγγέλους, που σε μια ώρα, σε μια μέρα, σε έναν μήνα, σε ένα έτος, προετοιμάστηκαν για για να σκοτώσουν το τρίτο μέρος των ατόμων.

Αποκάλυψη 9:16 και ο αριθμός των ιππέων του στρατού των ήταν διακόσιες χιλιάδες χιλιάδες: και άκουσα τον αριθμό τους.

Αυτός ήταν ο ξεσηκωμός του αραβικού κόσμου που έγινε μια αυτοκρατορία από τα 1400 και κατέληξε και το 1840. Αυτή τη φορά η προφητεία μας δίνει 391 έτη της επικρατησής του αραβικού κόσμου ως την οθωμανική αυτοκρατορία. Ήταν άμεσα σύμφωνα με την προφητεία αυτής της περιόδου ότι στις 11 Αυγούστου 1840 η οθωμανική αυτοκρατορία εξαρτήθηκε τώρα από υποστήριξη. Δεν ήταν πλέον μια αυτοκρατορία που είχε αυτοέλεγχο. Θα έρθει στο τέλος του, και κανένας δεν θα τον βοηθήσει. Ήδη βλέπουμε ότι η οθωμανική αυτοκρατορία δεν είναι πλέον τόσο ισχυρή όπως ήταν μιά φορά. Θα επιθυμούσαν να επανακτήσουν τη δύναμή τους, αλλά ο καιρός έρχεται και η αυτοκρατορία θα έρθει ολοκληρωτικά στο τέλος της. Η περιγραφή του τέλους του στην αποκάλυψη 9:1315 είναι επίσης στην αποκάλυψη 16:12-16. Αυτό μιλά για τις πανούκλες, τη ολοκλήρωση.

το http://sabbathsermons.com/2010/07/21/7-daniel-11-the-consumation/

Αποκάλυψη 9:14 που λέει στον έκτο άγγελο, που είχε τη σάλπιγγα, χαλάρωσε τους τέσσερους αγγέλους που είναι δεμένοι στο μεγάλο ποταμό Εφράτη.

Αποκάλυψη 9:15 και χαλάρωσαν τους τέσσερις αγγέλους, που σε μια ώρα, σε μια μέρα, σε έναν μήνα, σε ένα έτος, προετοιμάστηκαν για για να σκοτώσουν το τρίτο μέρος των ατόμων.

Αυτή είναι η Οθωμανική αυτοκρατορία για να καταστρέψει την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η χρονική περίοδος είναι μια χρονική προφητεία που εξέτασε την αραβική οθωμανική αυτοκρατορία, συνδέθηκε με τον ποταμό Εφράτη με τους τέσσερις σουλτάνους της αραβικής οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο ποταμός Εφράτης έπρεπε να κάνει με τον αραβικό κόσμο.

Στην έκτη πανούκλα ο ποταμός Εφράτης (ο αραβικός κόσμος) πρόκειται να στεγνωθεί έτσι ώστε να προετοίμασει το έδαφος για την δεύσμευση των βασιλιάδων της ανατολής

Ντάνιελ 11:41 Και θα έρθει στην όμορφη γη, και δεκάδες χιλιάδες θα πρέπει να ανατραπούν: αλλά αυτοί θα δραπετέυσουν απο το χέρι του, (ακόμα και) ο Εδώμ και του Μωάβ και ο επικεφαλής των υιών Αμμών.

Ντανιέλ 11:42 θα απλώσει το χέρι του στις χώρες: και η γη της Αιγύπτου δε θα ξεφύγει.

Ντανιέλ 11:43 Αλλά θα έχει εξουσία πάνω στους θησαυρούς του χρυσού και του ασημιού, και σε όλα τα πολύτιμα αντικείμενα της Αιγύπτου: αι οι Λίβυοι και οι Αιθίοπες θα είναι στα βήματα του

Ντανιέλ 11:44 αλλά οι ειδήσεις από την ανατολή και από το Βορρά θα τον προβληματήσουν: επομένως θα προχωρήσει με μεγάλη μανία καταστρέφοντας τους και κάνοντας τους να μείνουν μακριά.

Αυτός ήταν ο πόλεμος της Κριμαίας.

Ντάνιελ 11:45 και θα φυτεψει τα αρτοφόρια του παλατιού του μεταξύ των θαλασσών στο λαμπρό ιερό βουνό και θα έρθει το τέλος του, και κανένας δεν θα τον βοηθήσει.

Ώσπου να έρθουμε σε αυτό το σημείο της προφητείας, ο βασιλιάς του Βορρά αντιμετωπίζεται. Θυμηθείτε την συμμετοχή του Μιχαήλ και του Γαβριήλ.

Όσο αφορά το το στέγνωμα του ποταμού Εφράτη, επειδή ο βασιλιάς του Βορρά ήταν η Τουρκία που ήταν το κεφάλαιο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ισαϊα 21:16 Για όσο μου είπε ο Κύριος, όσο αφορα της χρονιάς της μισθοφορίας, και όλη η δόξα του Κηδάρ θα έρθει στο τέλος του.

Αυτό γίνεται κατά την διάρκεια της πανούκλας. Οι πανούκλες κρατάνε για ένα χρόνο. Ολη η δόξα του Κενταρ θα στεγνώσει.

Γένεση 25:13 Και αυτά είναι τα ονόματα των γιων του Ισμαήλ, σύμφωνα με τις γενέες τους: ο πρωτότοκος Ισμαήλ, Νεβαζο, Κηδάρ, Αδβεήλ και Μιβσάμ.

Σε ένα χρόνο όλη η δόξα του Άραβα (Κηδαρ) έρχονται στο μηδέν. Ο ποταμός Εφράτης στέγνωσε σε ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της πανούκλας. Αυτός σας δίνει μια κατανόηση ότι οι πανούκλες δεν είναι απαραιτήτως κατα ακολουθία αν και δόθηκαν σε ακολουθία, δεν είναι καθολικές. Υπάρχουν διαφορετικές πανούκλες των γεγονότων που πραγματοποιούνται στην ολοκλήρωση της δοκιμασίας.

Μετά από αιώνες σχετικών Ρωμαϊκών πολέμων, αρχικά η Ευρώπη μετά η ανατολή, και η ολοκλήρωση του είναι ο Αρμαγεδδών. Όλοι οι πόλεμοι που έχουν πολεμηθεί, έχουν πολεμηθεί με την προϊπόθεση να κατακτήσουν ο ένας τον αλλον και τώρα ερχεται η αποκορύφωση των προσπαθείων των, την ημέρα της οργής του Θεού.

Το καλοκαίρι είναι κοντά, η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί. Η συκιά αφορούσε την αναγέννηση του Ισραήλ. Γιατί οι ίδιοι και όλα τα άλλα μικρά έθνη πρέπει να αναβιώσουν το 1948;

Ιερεμίας 25:15 Γι’αυτό ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, είπε σε μένα: Πάρε το ποτήριο του οίνου του θυμού απο το χέρι μου, και να κάνει όλα τα έθνη, στους οποίους στέλνω να πιείτε από αυτό.

Τα αραβικά κράτη

Ο βασιλιάς του Βορρά, η Οθωμανική αυτοκρατορία. Τι έκανε ο βασιλιάς του Βορρά καθώς περνούσε ανάμεσά απο τις επιθέσεις εναντίον του Ναπολέων;

Ντάνιελ 11:41 θα έρθει επίσης στο λαμπρό έδαφος, και πολλές χώρες θα νικηθούν αλλά θα δραπετεύσουν από το χέρι του, ακόμη και Εδωμ και ο Μοάβ, και ο προϊστάμενος των παιδιών του Αμμον.

Οι Άραβες, η οθωμανική αυτοκρατορία έρχονται και καλαβάνουν το λαμπρό ιερό βουνό στις περιοχές της Παλαιστίνης, του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ.

Ντάνιελ 11:42 θα τεντώσει το χέρι του επάνω στις χώρες: και το έδαφος της Αιγύπτου δεν θα δραπετεύσει.

Ντανιέλ 11:43 αλλά θα έχει τη δύναμη πάνω στους θησαυρούς του χρυσού και του ασημιού, και σε όλα τα πολύτιμα πράγματα της Αιγύπτου: και οι Λίβυοι και οι Αιθίοπες θα είναι στα βήματά του.

Ο Ναπολέων επιτίθεται στην Αίγυπτο αλλά ο βασιλιάς του Βορρά έρχεται κάτω στην Αίγυπτο και παλεύει ενάντια του Ναπολέων. Οι Οθωμανοί έχουν επιτυχία. Κατόρθωσαν να διώξουν την Γαλλία από την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος έμεινε να κυβερνήσει το δικαίωμα της όμως όφειλε να πληρώσει το φόρο στο βασιλιά του Βορρά – η αραβική οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο Ντάνιελ 11:44 αλλά οι ειδήσεις από την ανατολή και από το Βορρά θα τον προβληματήσουν: επομένως θα προχωρήσει με μεγάλη μανία  καταστρέφοντας τους και κάνοντας τους να μείνουν μακριά.

Εδώ είναι ο βασιλιάς του Βορρά επιτίθεται με τις φοβερές ειδήσεις απ’ την ανατολή και το Βορρά. Εδώ είναι οι Ρώσοι στο Βορρά και τους Πέρσες στην ανατολή – ένα άμεσο γεγονός το οποίο η προφητεία έδειξε. Καθώς η Οθωμανική αυτοκρατορία λειτουργούσε για να κάνει τους άθλους ενάντια στο βασιλιά της Γαλλίας, οι ίδιοι βλάπτονται από τους Ρώσους και το Πέρσες. Αυτό κατέληξε το 1853-1956 Ο πόλεμος της Κριμαίας στον οποίο η Τουρκία με τη βοήθεια της Αγγλίας και της Γαλλίας ήταν σε θέση να κρατηθεί.

Της Κριμαίας ο πόλεμος: Με την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, οι Τούρκοι κήρυξαν τον πόλεμο στη Ρωσία. Ο τουρκικός στόλος καταστράφηκε με το λιμένη της Μαύρης Θάλασσας της Σινόπης, και μετά η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κήρυξαν τον πόλεμο στη Ρωσία και προσγειώθηκαν τα στρατεύματα στην Κριμαία. Παρά μερικές αιματηρές νίκες, ο πόλεμος που συρθηκε, οι Ρώσοι αρνήθηκαν να έρθουν σε συμφωνία. Τέλος, ο Σερ Βεσταπόλε έπεσε, αλλά μόνο αφού απειλήθηκε με πόλεμο απο την Αυστρία έκανε τη Ρωσία να συμφωνήσει με ειρήνη. Κατά τη διάρκεια του Κριμαίου πολέμου, οι περισσότεροι πέθαναν λόγω της ασθένειας παρά πάνω στη μάχη.» Τόμος 1, σελίδα 172 Ναπολέων του Σκόττ.

Εδώ είναι η δραστηριότητα του πρίγκηπα Μιχαήλ. Απασχολείται σε έρημες μια δύναμη μετά την άλλη, από το χρόνο του Ιησού Χριστού, η ερήμωση του Ιούδα, της ειδωλολατρικής Ρώμης, της παπικής Ρώμης, της Γαλλίας και των δυνάμεών του και της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τι ενδιαφέρον κατα σειρά γεγονότων έχουν προαναγγελθεί από το Ντάνιελ 11. Από το 1840 η οθωμανική αυτοκρατορία επίσης επηρεάστηκε σοβαρά. Ενώ λειτουργούσε με τους Άγγλους και τους Γάλλους, δεν ήταν πλέον μια ισχυρή αυτοκρατορία. Είχε λάβει ένα πολύ σοβαρό χτύπημα.

Ντάνιελ 11:45 θα φυτεψει τα αρτοφόρια του παλατιού του μεταξύ τω   θαλασσών στο λαμπρό ιερό βουνό ακόμα θα έρθει στο τέλος   του, και κανένας δεν θα τον βοηθήσει.

Το τέλος της προφητείας δεν εκπληρώνεται τελείως. Το 1840 υπήρξε ένα γεγονός που πραγματοποιήθηκε όπου η οθωμανική αυτοκρατορία έλαβε αρχικά ένα χτύπημα και από τότες έγινε η πιό αδύνατη και αναγκάστηκε να λάβει υποστήριξη από άλλους.

το http://sabbathsermons.com/2012/03/17/06-last-generation-political-warfare/

Ακούμε τώρα για σεισμούς σε διαφορετικές θέσεις, πυρκαγιών, θυελλών, θαλάσσιες καταστροφές και το εδαφικές, του λοιμού, της πείνας.

Τι βάρος έχουν αυτά τα σημάδια σε σας; Αυτό είναι μόνο η αρχή το τι θα γίνει.

Σε σκηνές από τι πρόκειται να έρθει, τεράστιες κρίσεις για έναν ένοχο κόσμο, πού θα είναι το καταφύγιο για τους ανθρώπους του Θεού; Πώς θα προφυλαχθούν μέχρι να ξεπεραστεί η αγανάκτηση; Ο Ιωάννης βλέπει τα στοιχεία της φύση – του σεισμού, της θύελλας, και της πολιτικής σύγκρουσης, κατέχονται απο την αντιπροσωπία των τεσσάρων αγγέλων. Αυτοί οι άνεμοι είναι υπό έλεγχο μέχρι να τα αφήσει ο Θεός. Υπάρχει η ασφάλεια της εκκλησίας του Θεού. Οι άγγελοι του Θεού κάνουν την διαπραγμάτευση Του, συγκρατούν τους ανέμους της γης, ότι οι άνεμοι δεν θα φυσήξουν στη γη, ούτε στη θάλασσα, ούτε σε οποιοδήποτε δέντρο, μέχρι να σφραγιστούν στα μέτωπά τους οι υπηρέτες του Θεού. Σελίδα 444 του TM.

το http://sabbathsermons.com/2009/07/14/the-battle-of-armageddon/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s