Τη βοήθεια του Θεού για το υπόλοιπο – Gods Help for the Remnant

Αγγλικα

H Bοήθεια του Θεού για τους υπόλοιπους θα μελετήσουμε την υπέροχη βοηθεία του Θεού για τους υπόλοιπους.  Είναι συναρπαστικό να παρατηρούμε τα λόγια του Ιησού, όταν βρισκόταν μέσα στην μικρή του εκκλησία καθώς μιλούσε αυτές τις λέξεις στην μικρή του παρέα.

Ματθαίος 28:16 Και οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, δηλαδή στο όρος, όπου ο Ιησούς τους είχε ορίσει. 17 Και όταν τον είδαν, τον προσκύνησαν μερικοί, όμως δε φοβήθηκαν. 18 Ο δε Ισούς τους πλησίασε και τους μίλησε λέγοντας «Μου δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γή. 19 Πηγαίνετε και κάνετε μαθητές (χριστιανούς) όλα τα έθνη με το να τους βαπτίζετε στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου

Πνεύματος

Ματθαίος 28:20 με το να τους διδάσκετε να τηρούν όλα όσα σας είπα ( αλήθειες πίστεως και εντολές ζωής). Και ιδού εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες (ακόμη) ως το τέλος του κόσμου». Αμήν.

Όπως μπορούν να αναλογιστούν τη σκηνή εδώ, οι έντεκα μαθητές. Η μικρή παρέα των έντεκα. Ο Ιησούς ήρθε σε αυτούς και τους είπε προχωρήστε και διδάξτε σε όλα τα έθνη. Πηγαίνετε και διδάξτε, εσείς οι έντεκα. Ένα εξαιρετικό έργο.

Ματθαίος 28:18 Ο δε Ιησούς τους πλησίασε και τους μίλησε λέγοντας μου δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γή

Επομένος, πηγαίνετε εσείς. Όπως Θα δεις και θα εκτιμήσεις την έννοια του, αυτοί οι έντεκα ανθρώποι σταλμένοι από τον Ιησού, πάνε και κάνουν αυτό το τεράστιο έργο μοιράζοντας το μήνυμα σε όλα τα έθνη και Αυτός είπε οτι είναι η δυναμή μου θα το κάνει αυτό. Μην κοιτάτε τους μικρούς σας αριθμούς. Πρέπει να πάτε έξω καθώς όλη η εξουσία θα μου δοθεί. Οχι μονο στη γή αλλά και στον ουρανό. Τότες έρχεται το σημαντικότερο μήνυμα για μας σήμερα φωτισμένο σε αυτό. Μοιράζοντας αυτό το μήνυμα με αυτούς τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι ήταν καιοι οποίοι έχουν συμβάλλει χωρίζοντας το, σε όλα τα έθνη, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο χρόνο τους.

Ματθαίος 28:20 … και ιδού, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, [ακόμη], ως το τέλος του κόσμου.

Η εκκλησία που έστειλε έξω το Ιησού ήταν τότες μια μικρή παρέα. Η ιστορία των επτά εκκλησιών αποκαλύπτει οτι είναι πάντα ένα μικρό υπόλοιπο μέσα σε κάθε διάρκεια της εκκλησίας που είναι μαζί ο Ιησούς. Ερχόμενοι στην δική μας εποχή τώρα, είμαι μαζί σου πάντα, ακόμη και μέχρι το τέλος του κόσμου. Γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει εμάς. Λέει οτι όλη η εξουσία δίνεται σε μένα, επομένος, πηγαίνετε εσείς. Όταν λέει, θα είμαι μαζί σου μέχρι το τέλος του κόσμου, για ποίον εννοεί; Εδώ είναι η περιγραφή του τέλους του κόσμου.

Ιωήλ 2:30 Και θα δείξω θαύματα στους ουρανούς και στη γη, αίμα, φωτιά και πυλώνες του καπνού. 31 Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα, πριν απο πριν από τη μεγάλη κι τρομερή μέρα του ερχομού του Κυρίου. 32 Και θα έρθει να περάσει, [ότι] όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου

θα παραδοθεί: στο βουνό Σιών και στην Ιερουσαλήμ θα απελευθερωθεί, και οπως είπε ο Κύριος, και για τους υπόλοιπους που θα καλέσει ο Κύριος.

Πού θα είναι η απελευθέρωση τις τελευταίες ημέρες; Στο υπόλοιπο που ο Κύριος θα καλέσει. Δε το έκανε αυτό ο Ιησού στην εποχή του Ισραήλ; Κάλεσε τους υπόλοιπους στο Ισραήλ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε κάθε διαδοχική γενιά. Με τους υπόλοιπους που παρέμενε, θα απομείνει.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 

Ησαΐας 1:9 Εάν δε ο Κυριος των δυνάμεων, δεν άφηνε μεταξύ μας μία εκλεκτή μερίδα ειδικών του ανθρώπων, θα γινόμαστε σάν τα Σοδομα και θα μοιάζαμε σάν τα Γόμορρα για τις αμαρτίες και την διαφθορά μας.

Τι είδος υπόλοιπο; Ενα μικρό υπόλοιπο. Παρ’ όλου που οίκος του Ισραήλ φαίνεται σαν την άμμο της θάλασσας, ένα υπόλοιπο. Εδω λέει για ένα μικρό υπόλοιπο όπως στο χρόνο του Ιησού, μόνο έντεκα. Απο τους έντεκα η εκκλησία μετά ονομάστηκε και σε κάθε επόμενη γενιά, πάντα άφηνε ένα υπόλοιπο.

Σοφονίας 3:12 Εγώ δε θα αφήσω να κατοικούν στην περιοχή σου λαός φτωχός και ταπεινός, άνθρωποι οι οποίοι θα λάβουν το όνομα του Κυρίου.Είδα την ονομαστική εκκλησία και τους ονομαστικούς χιλιαστές, όπως ο Ιούδας, θα μας πρόδιδε στους Καθολικούς για να αποκτήσουν την επιρροή τους για να έρθουν ενάντια της αλήθειας. Οι άγιοι τότες θα είναι το σκοτίνιασμα των ανθρώπων, οι Καθολικοί με ελάχιστη γνώση, όμως οι εκκλησίες και οι ονομαστικοί χιλιαστές που γνωρίζουν την πίστη και τα έθιμα μας (που μας μισούσαν βάση του Σαββάτου, δε μπορούσαν να το διαψεύσουν) θα προδώσουν τους Αγίους και θα τους καταδώσουν στους Καθολικούς πως αγνοούν τους θεσμούς των ανθρώπων, οτι θα κρατήσουν το Σάββατο και θα αδιαφορούν για την Κυριακή. 2- {SPM 1.5}

Ενας φτωχός και ταλαιπωρημένος λαός, ένα υπόλοιπο θα φύγει. Αν αυτός δεν άφηνε ένα μικρό υπόλοιπο, τότες θα είχαν πραγματοποιηθεί τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Το ερώτημα είναι, αυτός ο φτωχός και ταλαιπωρημένος λαός, πώς ήρθε σε ύπαρξη; Καθώς κοιτάμε σε αυτήν άσχημη κατάσταση των τελευταίων ημερών, με αυτό τον τρόπο ήρθαν στην ύπαρξη.

Ησαΐας 66: 2 Για όλους αυτούς [τα πράγματα] δημιουργημένο απο το χέρι μου, και όλα αυτά [τα πράγματα] που είναι, λέει ο Κύριος: σε αυτόν τον [άνθρωπος] θα κοιτάξω, [ακόμη] σε [αυτο ότι είναι] φτωχο και το συντετριμμένο πνεύμα, και τρέμει στο λόγο μου.

Ενας φτωχός και ταλαιπωρημένος λαός. Ενας φτωχός και συντετριμμένος λαός. Ένας λαός που τρέμει τον λόγον μου. Πώς έρχονται μαζί ως υπόλοιποι;

Ησαΐας 66: 5 Ακούστε το λόγο του Κυρίου, εσείς που τρέμετε τα λόγια του; Τα αδέρφια που σας μισούσαν, που σας έδιωξαν για χάρη του ονόματος μου, είπε, ας δοξαστεί ο Κύριος: αλλά θα εμφανιστεί στη χαρά σας, και εκείνοι τότες θα ντρέπονται.

Πώς αυτό το μικρό υπόλοιπο ήρθε σε ύπαρξη; Ήταν οι ταπεινοί συντετριμμένη ανθρώποι που θα κρέμονται σε κάθε λέξη που είπε ο Θεός. Επειδή έτρεμαν στο Λόγο, οι άλλοι που έκαναν το αντίθετο ήταν σίγουροι για τον εαυτό τους, πλούσια και αυξήθηκε με καλοσύνη λέγοντας ότι είμαστε η εκκλησία του Θεού, αυτοί οι αδελφοί θα τους πετάξει έξω για χάρη του ονόματός μου λέγοντας το όνομα του Κυρίου να δοξαστεί. Με αυτό το τρόπο οι υπόλοιποι έγιναν ενας ξεχωριστός λαός. Εδώ μπορείτε να δείτε την ολοκλήρωση αυτής της εμπειρίας. Αυτοί οι άνθρωποι που διώχθηκαν απο τα αδέλφεια τους περιγράφεται στο Αμως.

Αμώς 9:8 Ιδού, τα μάτια του Κυρίου[είναι] από το αμαρτωλό βασίλειο, και εγώ θα το  καταστρέψω απο το πρόσωπο της γής, δε θα το καταστρέψω τελείως, το σπίτι του Ιακωβ, λέει ο Κύριος. 9 Διότι ιδού, εγώ διατάσσω και θα λιχνίσω και θα διασκορπίσω τους Ισραηλίτες σε όλα τα έθνη, όπως κοσκινίζουμε (το καλαμπόκι) μέσα με κόσκινο, δε θα πέσει ουτε το ελάχιστο σπόρο στη γη. Δεν θα πέσει το Ισραήλ συντετριμμένο πάνω στη γη.

Ζούμε στην εποχή της συγκομιδής. Το σιτάρι είναι κοπανισμένο, ο αέρας φυσάει σε χιλιάδες το άχυρο όπως γράφει ο Ε Γ Γουάιτ,. Η εκκλησία του Ισραήλ κοσκινίζεται μέσα στο κόσκινο και δε θα πέσει ούτε το ελάχιστο στη γή. Ο καθαρός σπόρος θα παραμείνει. Με την διαδικασία του κοσκινίσματος θα υπάρξει αυτό το υπόλοιπο. Ο Ιησούς λέει ότι είμαι μαζί σας, σε αυτούς που κοσκινίζονται και προχωρούν μπροστά, Είμαι μαζί σας στις τελευταίες μέρες.

Αμώς 5:1 Ακούσατε αυτόν τον λόγον του Κυρίου, το οποίο εγώ θα επιφέρω προς εσας, αυτός ο θρήνος , στον Οίκο του Ισραήλ. 2 Η Παρθένος του Ισραήλ, ο ισραηλιτικός λαός έπεσε, δε θα ξανα σηκωθεί, εγκατέλειψε την χώρα της, (υπάρχει) κανένας να την σηκώσει.  3 Αυτά λέει ο Κυριος: στη πόλη, από την οποία αποχώρισαν χίλιοι στρατιώτες,

θα απομείνουν μόνον εκατό, και σε εκείνη, από την οποίαν αποχώρισαν εκατό, θα απομείνουν μόνον δέκα από τον ισραηλιτικόν λαό.

Αμώς 5:4 Διότι αυτά λέει ο Κυριος προς τον ισραηλιτικό λαό: Με ζητήσατε , ελάτε δίπλα μου και θα ζήσετε και θα ζήσετε. 5 Μη ζητείτε την Βαιθήλ ούτε να περάσετε μέσα απο την Γαλγαλα και μη διαβαίνετε στη Βαιθήλ: θα πέσει αιχμάλωτη, και η Βαιθήλ θα μηδενιστεί.

Οπως γίνεται το κοσκίνισμα των λαών ο Κύριος ξεχωρίζει τους πιστούς απο εκείνους που κάνουν τον Χριστιανισμό επάγγελμα, μπορεί να ξεκίνησαν με χίλιους, έμειναν εκατό, ένα μικρό υπόλοιπο. Καθώς απορρίπτονται, ακούγεται “δοξασμένο το όνομα του Κυρίου” και τους σπρώχνουν έξω, τι πρέπει να κάνουν;

Θέλουν να πάνε μέσα σε κάποια πόλη: Βαιθήλ, Γάλγαλα, Μπιιρσεμπα, δε τους αρέσει να μένουν έξω στο κρύο. Λέει μη πάτε εκεί. Γιατί αυτές οι πόλεις θα μπουν σε αιχμαλωσία, μείνετε έξω. Όπως λέει, εκεί πού πατε θα βρείτε προστασία; Ζητήστε με και θα ζήσετε. Αυτό είναι το όμορφο μήνυμα που δίνει στους υπόλοιπους. Θα είμαι μαζί σας μέχρι το τέλος του κόσμου. Μην πάει για να κυνηγήσετε για τη Γάλγαλα, Βαιθήλ και Μπιιρσεμπα. Είναι όλοι Δήμοι και επιχειρήσεις του Ισραήλ, δεν πηγαίνετε εκεί, ψάξτε με. Ψάξτε με για προστασία. Αυτή είναι η διεύρυνση του Ιερεμία. Μιλάει για την στην ίδια κατάσταση όπως της Παρθένος του Ισραήλ, που καταστρεφόταν και κατακτιόταν. Θα είναι τρομακτικό και αλίμονο σε αυτούς που ισχυρίζονται οτι είναι αδέλφια των πιστών.

Ιερεμίας 23:1 Αλίμονο σε σας τους ποιμένες που σκορπάτε και καταστρέφεται τα προβατά της ποίμνης μου! λέει ο Κύριος. 2 Και ο Κύριος λεει εναντίον στους ποιμένες που φροντίζουν το λαό του,

Εχετε σκορπίσει τα προβατά μου, τα διώξατε, δε τα επισκεπτήκατε. Για αυτό εγώ, θα σας επισκεφτώ πάνω στα πονηρά σας έργα, λέει ο Κύριος.

Ιερεμίας 23:3 Θα συγκεντρώσω οτι έχει απομείνει από όλες τις χώρες απο το κοπάδι (λαό ) είτε γιατί τους εχω απομακρύνει και θα τους επαναφέρω τις εγκαταστάσεις τους όπου θα αυξηθούν και θα πληθύνουν. 4 Θα τοποθετήσω βοσκούς οι οποίοι θα τους φροντίσουν, δε θα ξανα φοβηθούν, ούτε θα υπάρχουν ελλείψεις, είπε ο Κύριος.

Εδώ υπάρχει η βοήθεια του Θεού για τους υπόλοιπους. Έχετε φόβο, καθώς σας διώχνουν, και μένετε για να ξεκαθαρίσετε το πως να προσωρήσετε; Ζητήστε με, λεει ο Κύριος. Μή πηγαίνετε στις πόλεις Γαλγαλα, Μπεθελ, Μπιιρσχέμπα. Ζητήστε με. Θα βρείτε τη βοήθειά μου και εγώ θα σας τοποθετήσω στις πτυχές μου και θα βάλω βοσκούς που θα σας ταϊζουν. Αυτοί οι υπόλοιποι των ανθρώπων θα αναγνωριστούν.

Σοφονίας 3:13 :Οσοι απομείνουν και επανέλθουν απο την αιχμαλωσία του Ισραήλ, δεν θα διαπράττουν πλέον αδικία, δεν θα λένε ψέματα, ούτε θα βρίσκεται στο στόμα τους δολία. Θα τρέφονται με τα αγαθά της γης, θα αναπαύονται ήσυχοι και δεν θα υπάρχει κανείς, που θα τους φοβίζει. Θα πρέπει να τρέφονται.

Ο Θεός να τους δίνει βοσκούς στις πτυχές τους και πρέπει να τρέφονται και να αναπαύονται. Στην συνέχεια αυτής της διακονίας που έχει υποσχεθεί, λέει είμαι μαζί σας, ακόμη και μέχρι το τέλος της γης. Αυτό ο μικρός αριθμός ανθρώπου που βρίσκονται μαζί του και τρέφεται, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Θα τους βοηθήσει.

Αν διαβάσετε Ησαΐας 59 θα δείτε ακριβώς την κατάσταση από το τέλος του κόσμου και το πώς αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε ύπαρξη. Το σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη και το ακαθάριστο σκοτάδι τους ανθρώπους. Βλέπουμε αυτό το λαό και πόσο επέφερε απο το έργο Του, το κοσκίνισμα. Σημειώστε πως αναφέρει για την κατάσταση της εκκλησίας που είναι γραφτό να είναι η Εκκλησία του Θεου, ενώ αυτό απέχει πολυ απο την πραγματικότητα.

Ησαΐας 59:15 Ναι, η πίστη απότυχε; και (ότι) απομακρύνθηκε απο το Κακό για να γίνει το θήραμα, και ο Κύριος (το) είδε και τον δυσαρέστησε (οτι) δεν υπήρχε θεία δίκη.   

Ησαΐας 59:20 Αλλα θα έρθει ως λυτρωτής ο Θεός, χάρη της Σιών και θα διώξει τις αμαρτίες των απογώνων του Ιακώβ, λέει ο Κύριος. 21 Και αυτή θα είναι η νέα μου διαθήκη προς αυτούς, είπε ο Κύριος.

Το δικό μου πνεύμα, το οποίο θα είναι πάνω σας, τον λυτρωμένο Ισραηλιτικό λαό, και οι λόγοι, τους οποίους εγώ θα δώσω στο στόμα σου, δε θα λέιψουν ποτέ απο τα χείλη σου και απο το στόμα των απογόνων σου, απο τώρα και στον αιώνα, αυτό είπε ο Κύριος. Με αυτούς τους λίγους έχει μείνει μαζι τους ο Ιησούς. Τους λέει οτι του έχει δοθεί όλη αυτή η εξουσία.

Ησαΐας 60:1 Σηκωθείτε, αφήστε το πρόσωπό σας να είναι φωτεινό, έχει έρθει για το φως σας, και η δόξα του Κυρίου λάμπει πάνω σας.  2 Για ιδού, το σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη και βαθύ σκοτάδι τον λαό. Αλλά ο Κύριος θα ανασηκωθεί πάνω σου και τη δόξα Του θα εμφανιστεί πάνω σου.

Υπάρχει ένα νήμα που παρατηρούμε που είναι τα λόγια του Ιησού, Είμαι μαζί σου, με το υπόλοιπο λαό μου. Αν οι ποιμένες της εκκλησίας κάνουν αυτό το φοβερό έργο, απομακρύνουν τις κινήσεις του Κακού που είναι κοινές μέσα στην εκκλησία, Εκείνος θα γίνει η λέια. Κατα την διάρκεια, θα βρίσκομαι μαζί σου. Θα σε βοηθήσω καθώς επικεντρώνεσαι την στιγμή αυτή στην αιτία που νιώθεις κατεστραμμένος που γιατί δεν έχεις βοήθεια απο πουθενά.

Ησαΐας 59:16 Και είδε ο Κύριος, οτι (δεν υπήρχε) άνθρωπος για να τους σώσει, και αναρωτήθηκε οτι (δεν υπήρχε) άνθρωπος, επομένως το χέρι του έφερε την σωτηρία και την δικαίωση του, αυτό τον στήριζε.

Γνωρίζουμε ότι αυτό βίωσε ο Ιησούς. Ο πιστός λαός του Θεού το βίωσαν γιατι έπρεπε να στηριχτούν μόνοι τους απο κάθε βοήθεια που προέρχεται απο το Θεό και θα βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Κάθε εμπόδιο για την λύτρωση των λαών του Θεού είναι να αφαιρεθεί από το άνοιγμα του Λόγου του Θεού και να παρουσιαστεί απλά ως: «Έτσι λέει ο Κύριος.» {UL 265.2}

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ                            

Πώς Θα αφαιρεθούν τα εμπόδια; Πως θα αφαιρεθούν τα αδιέξοδα; Ανοίγοντας το Λόγο του Θεού και παρουσιάζοντας ένα πλάνο όπως είπε ο Κύριος. Καθώς ο κάθε άνθρωπος βασίζεται στον Κύριο τους, χαίρονται να ακούσουν τα απλά λόγια του Θεού.

Το πραγματικό φως θα λάμψει πάνω στο σκοτάδι που καλύπτει τη γή και το ακαθάριστο σκοταδι που σκοτεινιάζει τους ανθρώπους. Η αλήθεια του πραγματικού Θεού θα εμφανιστεί σε αντίθεση στο λάθος. Με αυτό γινόμαστε λεία.  Αυτό είναι που μας κάνει το θήραμα. Ο κόσμος δε το έλαβε, επομένως δε θα λάβουν αυτο που θα το λάμβουν οι άλλοι.

Ανακηρρύσει τα χαρούμενα νέα. Έχουμε έναν Σωτήρα ο οποίος έχει δώσει την ζωή Του σε όσους πιστεύουν σε Αυτόν, δε θα χαθούν, αλλά θα έχουν αιώνια ζωή. {UL 265.2}

Εμπόδια προς την πρόοδο του έργου του Κυρίου θα εμφανιστούν, όμως μη φοβηθείτε.

Στην παντοδυναμία του Βασιλειά των Βασιλειάδων, ο Θεός μας κρατάει κι μας ενώνει με ευγένεια και φροντίδα ενός βοσκού. Τίποτα δε θα μπεί εμπόδιο στο δρόμο του. Η δύναμη είναι απόλυτη, και είναι η εκπλήρωση της υποσχέσης Του προς τον λαό Του. Μπορεί να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια για την πρόοδο του έργο του … {UL 265.3}

Θα συγκεντρώσει το κοπάδι Του και θα τα κρατήσει στη πτυχή του και θα τα φροντισει.

Είναι παντοδύναμος αλλα οσο ήπιος ως ενας βοσκος, τιποτα δε θα σταθεί στο δρόμο του. Καθε φορα που εμφανίζεται ένα εμπόδιο, μη πατε στο Γάλγαλα ή να βιαστείτε να έρθετε εδώ ή εκεί. Υποτάσσεται σ ‘αυτόν. Αυτός θα φέρει κάθε εμπόδιο στο μηδέν. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Η δύναμή του είναι απόλυτη.

Τι είπε; Όλη η δύναμη εχει δοθεί σε μενα. Επομένως πηγαίνετε και θα είμαι μαζι σας μέχρι το τέλος του κόσμου.

Η εκκλησία του Χριστού είναι ο οργανισμός του Θεού για τη διακήρυξη της αλήθειας, με την εξουσία Του να κάνει την ειδική δουλειά, κι αν είναι πιστή στο Θεό, και υπάκουη στις εντολές Του, θα κατοικήσει μέσα της η εξοχότητά της θεϊκής δύναμης. Αν τιμήσει τον Κύριο, τον Θεό του Ισραήλ, δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να της αντισταθεί. Εάν αυτή θα είναι πιστή στην υποταγή της, οι δυνάμεις του εχθρού δε θα   είναι σε θέση να την εξουδετερώσει όπως το άχυρο να αντισταθεί στην δίνη{UL 265.4}

Αυτό περιγράφει το μικρό υπόλοιπο των ανθρώπων. Θα εξαρτηθούν από τον Κύριο. Όπως εκείνοι του εχθρού εργάζονται για να προσπαθήσουμε και να την εξουδετερώσει, αυτή η δύναμη δε θα έχει καμία αντίσταση. Οπως το άχυρο να αντισταθεί στην δινή.

Υπάρχει πριν από την εκκλησία η αυγή μιας φωτεινής, λαμπρής μέρας, φορόντας ένδυμα της δικαιοσύνης του Χριστού, απόσυροντας από κάθε συμμαχία με τον κόσμο. Τα μέλη της εκκλησίας πρέπει τώρα να ομολογήσουν τις αποστασίες τους, και να πιέσουν μαζί. Αδέλφια και αδελφές μου, μην αφήσετε τίποτα να έρθει ανάμεσα σας ή από το Θεό. Συζήτηστε χωρίς διαφορετικές απόψεις, αλλά ενωθείτε με την αγάπη της αλήθειας, όπως ειναι με τον Ιησού. Ελάτε ενώπιον του Θεού και να επικαλεστείτε το αίμα του Σωτήρος που χυθηκε, για το λόγο που θα πρέπει να λάβετε την βοήθεια να   πόλεμησετε ενάντια στο κακό. Σας βεβαιώνω ότι δεν θα επικαλεστεί μάταια. Οσο πλησιάζεται το Θεό, με ειλικρινή μετάνοια και με πλήρη βεβαιότητα της πίστης, ο εχθρός που επιδιώκει να σε καταστρέψει θα ξεπεραστεί. {UL 265,5}

Τι πρέπει να κάνουμε; Πλησιάζοντας κοντά στην καρδιά να αισθανθεί συντριβή.

Γυρίστε τον Κύριο, κρατούμενοι της ελπίδας. Ζητήστε δύναμη από τον Θεό, Ο Θεός που υπάρχει ζωντανός μέσα μας. Δείξτε μια ακλόνητη, ταπεινή πίστη στη δύναμη Του και στην προθυμία να σώσει. Από το Χριστό ρέει το ζωντανό ρεύμα της σωτηρίας. Αυτός είναι το συντριβάνι της ζωής και η πηγή όλη της δυναμής. {UL 265,6}

Είμαι μαζί σου μέχρι το τέλος του κόσμου. Όλη η δύναμη δίνεται σε μένα. Έχουμε το απλό λόγο του Θεού μπροστά μας. Η ασφάλειά μας, η ελπίδα μας και η διασφάλιση μας είναι σε όσα λέει ο Κύριος. Μην επιτρέπετε το οτιδήποτε να σας προκαλέσει να διστάσετε. Η βοηθειά μας είναι στο Κύριο. Οι άνθρωποι που είναι μαζί στην αλήθεια, όπως είναι στο Ιησού, θα ενωθούν. Εκείνοι που θα πάνε σε αντίθεση του Λόγου θα είναι εκείνοι που θα ισχυριστούν να είναι οι άνθρωποι του Θεού, και θα που σε εκείνους που τρέμουν στο λόγο Του, να φύγουν απο δω!

Θα είναι μια θλιβερή εμπειρία, είναι μια θλιβερή εμπειρία, εκείνοι όμως που μένουν πίσω πρέπει να μείνουν μαζι και να μην επιτρέψουν να πάει τίποτα εκεί, όπως είπε ο Κύριος. Καθως διαβάζεται αυτές τις λέξεις στο χρόνο σας κανε τις δικές σας.

Αμην.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s